The Luxembourg Internet Days event reaches its fifth edition

About the event

The Luxembourg Internet Days event celebrates its fifth edition on 13 and 14 November 2018. It will take part in the “Chambre de commerce” in Luxembourg. This event has become an inexcusable opportunity for ICT professionals. During these days, they will be able to meet and share on hot topics with the experts.

The event, which seduces a greater number of visitors every year, will mainly deal with two topics. The first one will be about Security and monitoring of networkds and the second about Security of data in the cloud.

On the other hand, the exquisite agenda will also include sessions on security made in Lëtzebuerg, Luxembourg House of Fintech (LHoFT), MNKS and RIPE.

Program 2018

More specifically, the agenda of the event will be developed as follows:

Day 1: Network Security and monitoring day (November 13, 2018)

10:00 AM – 10:05 AM: Welcome Speech

10:05 AM – 10:25 AM: Kenote Speech: E- Estonia – Expanding our cyberspace with the concept of digital embassy.

10:25 AM – 10:35 AM: Speed- Demo Introduction: 1 Minute to convince.

10:35 AM – 10:45 AM: 10 min showcase: D4 (Distributed denial of services detection devices) official launch.

10:45 AM – 11:05 AM: Keynote Speech.

11:05 AM – 11:40 AM: Coffee break.

11:40 AM – 12:30 PM: Panel discussion: All just bricks in the firewall? Security trends in networks, infrastructure… and the mind!

12:30 PM – 12:50 PM: Keynote speech: Network data and the key to a successful ddos strategy.

12:50 PM . 13:00 PM: 10 min showcase: risk mapping with e- learning tool.

1:00 PM – 2:00 PM: Lunch break.

2:00 PM – 2: 20 PM: Keynote speech: who wasn’t responsible for olympic destroyer?

2:20 PM – 2:30 PM: 10 min showcase: A hands – on toolkit to get safely to the cloud, based on our expertise in opticl networking.

2:30 PM – 2:40 PM: 10 min showcase: How insider threats challenge digital economy – real attacks explained.

2: 40 PM – 3:00 PM: Keynote speech: Nis – Yet another expensive legality or an opportunity to improve your security.

3:00 PM – 3:40 PM: Panel discussion: how very nice to be nis.

3:40 PM – 4:00 PM: Coffee break.

4:00 PM – 4:05 PM: Official Lunog Launch.

4:05 PM – 4:25 PM: How to secure BGP with filters and RPKI?

4:25 PM – 4:45 PM: Best practises for a secure internet infrastructure: The small bricks that build solid foundations.

4:45 PM – 4:55 PM: IPV6 in Luxembourg and other interesting statistics about the internet related to the Luxembourg.

4: 55 PM – 5:15 PM: Deploying a disaggregated network.

5: 15 PM – 6: 30 PM: Networking cocktail.

6: 30 PM – 11:00 PM: Sunset eve sponsored by docler holding.

Day 2: Cloud Security Day

10:00 AM – 10:05 AM: Welcome speech.

10:05 AM – 10:15: Insight speech: Introductory remarks – from Estonia to E- Estonia.

10: 20 AM – 10:30 AM: Partner speech.

10:30 AM – 10:50 AM: Keynote speech.

10: 50 AM – 11:00 AM: 10 MIN showcase.

11:00 AM – 11:20 AM: Keynote speech: enabling business agility with clouds security.

11:20 AM – 11:30 AM: 10 min showcase.

11:30 AM . 12:00 PM: Coffee break.

12:00 PM – 12:10 PM: 10 min showcase: Unlock your IT… and your budget!

12:10 PM – 12:20 PM: 10 min showcase.

12:20 PM -1:00 PM: Panel discussion: GDPR Vs Cloud act.

1:00 PM – 2:00 PM: Lunch break.

2:00 PM – 2:20 PM: Keynote speech.

2:20 PM – 2:30 PM: 10 MIN showcase: Outsourcing in  the cloud for financial institutions – specificities of the circular, risks and opportunities.

2:30 PM – 3:15 PM: Panel discussion: Trust my private/public cloud?

3:15 PM – 3:40 PM: Keynote speech: Is consistent cross-cloud security a myth?

3:40 PM – 3:50 PM: 10 min showcase.

3:50 PM – 4:00 PM: 10 min showcase: Why you need complete visibility for a secure cloud?

4:00 PM – 5:00 PM: Networking cocktail.